- Tjene penger

- Låne penger

- Spare penger

- Ekstrajobber

ALT OM PENGER

Drømmer du om å tjene mye penger på nett? Da er YouTube en av mulighetene som finnes og i denne artikkelen ser vi nærmere på hva som skal til for å lykkes. Vi ser også litt på der forskjellige inntektsmulighetene som er knyttet til YouTube, blant annet det å drive andre sine YouTube-kontoer.


Stort potensiale men tøff konkurranse

YouTube byr på noen spennende muligheter til å tjene penger online og potensialet er udiskutabelt. Lykkes du kan du derfor tjene store summer, men det er dessverre kun et svært lite mindretall som vil oppleve det. Det skyldes først og fremst den tøffe konkurransen og dersom du er på jakt etter en sikker inntektskilde bør du heller se deg om etter noen annet. Det er nemlig en kjensgjerning at de aller fleste aldri vil tjene mer enn småpenger.


Flere inntektsmuligheter

Når det er snakk om å tjene penger på YouTube tenker de fleste på annonseinntekter knyttet til antall visninger og dette er da også den inntektsmuligheten med størst potensiale. Blir du godkjent som YouTube-partner og oppnår nok visninger kan du bli millionær og vel så det. Det finnes imidlertid også ande muligheter til å tjene penger ved hjelp av YouTube og selv om disse sannsynligvis aldri vil gjøre deg rik, er nok nåløyet ikke like trangt. Å lage reklamesnutter som du så laster opp er en slik mulighet som flere har lykkes med. To andre muligheter er å arbeide med andres YouYube-profiler eller å promotere egne produkter.


Tjen penger på visninger

Dersom du skal tjene penger ved hjelp av annonse inntekter er det egentlig bare en ting som gjelder. Du må kommer opp med noe som er så populært at det helst genererer flere millioner visninger. Annonseinntektene er nemlig svært lave pr visning og det antas i skrivende stund at du maks vil tjene 2 øre pr visning, sannsynligvis langt mindre. Det betyr at du sannsynligvis behøver 10 millioner visninger for å tjene 100 000 kroner….


Men, det finnes også eksempler på de som tjener langt bedre pr visning og enkelt skal vist nok tjene opp mot 20 øre pr visning og da behøver du "kun" en halv million visninger for å tjene 100 000 kroner. Poenget er at du uansett

behøver svært mange visninger og at det er dette du må fokusere på. Nederst på siden finner du noen lenker til sider med tips om hvordan du kan lykkes med denne muligheten til å tjene penger på YouTube.


Lag reklame for andre

Som nevnt finnes det flere eksempler på personer som tjener godt med penger på denne måten og oppskriften er som følger. Du begynner med å lage en reklamevideo, for eksempel for et lokalt hotell og så laster du opp denne på YouTube. Videre bruker du riktige nøkkelord i beskrivelsen og i overskriften, for eksempel koselig familie hotell i Sogndal eller rimelig overnatting i Bodø. 


Her finner du våre tips om Facebook

Her finner du våre tips om Twitter

Her finner du våre tips om re:member card


Tanken er da at personer som for eksempel søker etter overnattingsmuligheter på Google, skal finne denne reklamen og derfor er beskrivelsen viktig. Det er også resten av arbeidet med å få videoen til å rangere godt oss Google og dette arbeidet kalles søkemotoroptimalisering, noe du kan lese mer om her.


Dersom du er flink til å lage videoer kan dette være en god mulighet til å tjene penger med YouTube, men enkelt er heller ikke dette. Først og fremst er utfordringen å få noen til å betale deg for slike reklamevideoer og kan løsningen være som følger. Tilby en løsning hvor din oppdragsgiver kun betaler for antall visninger, eller først etter at du kan vise til gode rangeringer i søkeresultatene fra Google. Sjekk hvilke jobbmuligheter Home Job Group tilbyr


Mange bedrifter velger å betale andre for å drive deres kontoer på sosiale medier som YouTube og her ligger det en grei mulighet til å tjene penger. Du kan drive for deg selv og selge dine tjenester som ekspert på YouTube, du kan søke en jobb i en bedrift som har spesialisert seg på dette eller du kan tjene penger ved hjelp av nettstedet Paid Social Media Jobs som tilbyr deg en rekke jobbmuligheter knyttet til sosiale medier.


Nyttige tips

Sjekk flere nettbaserte inntektsmuligheter

Sjekk hvordan du kan bli YouTube-partner

Sjekk hvordan du får dine videoer til å rangere høyt på søkeresultatene

Sjekk disse 8 tipsene om hva som skal til for å bli populær på YouTube


Hvordan tjene penger på youTube?