- Tjene penger

- Låne penger

- Spare penger

- Ekstrajobber

ALT OM PENGER

Hvordan tjene penger med en blogg?

Noen hemmelig oppskrift på suksess finnes dessverre ikke og de aller fleste må både legge ned mye innsats og være tålmodige før de eventuelt lykkes. Men, i utgangspunktet kan alle tjene penger med en blogg. Kunnskap, skrivestil og kreativitet er andre viktige egenskaper som er viktige dersom du skal lykkes som blogger. 


Kom i gang 

Det finnes flere leverandører som tilbyr deg å drive en gratis blogg under deres domene og de to desidert størst og beste aktørene er blogger.com og wordpress.com. Men, dersom du ikke ønsker å betale for eget domene er det egentlig kun blogger.com (blogspot) som er et godt alternativ. Der kan du nemlig opprette en helt gratis blogg og likevel beholder alle inntektene fra bildeannonser og annen reklame. Det er også du selv som bestemmer hvor du eventuelt vil plassere reklame, samt hvilken reklame som skal vises. Med andre ord kan du tjene penger på en blogg uten å bruke en eneste krone. 


Gratis er bra 

For alle nybegynnere er en gratis blogg oss blogger.com et meget godt valg som gjør det enkelt å komme raskt i gang. Videre får du mulighetene til å sjekke om blogging er noe for deg uten at det koster noe, så kan du heller investere i eget domene og eventuelt egen hosting når du har begynt å tjene penger. Vårt tips er at du sjekker ut blogger.com og bruk litt tid på å gjøre deg kjent med mulighetene før du setter i gang for alvor. Med noen enkle museklikk kan du blant annet velge mellom en rekke forskjellige maler, forandre på disse malene, endre menyer, skifte farger, legge til bilder og logoer, legge til klipp fra YouTube, med mer. 


Personlig blogg eller tema blogg?

Hva du velger å skrive om er naturligvis avgjørende for mulighetene til å tjene penger med en blogg og i den forbindelse snakkes det gjerne om personlig blogging kontra blogging om bestemte emner. Når det gjelder personlig blogging er det en ganske selvforklarende betegnelse på blogger som handler om følelser, meninger og lignende, men slike blogger kan naturligvis være knyttet opp mot et spesielt emne. Rosablogger er et eksempel på denne typen blogg, men det finnes også mange andre varianter. Når det gjelder en tema blogg, tenker vi på en blogg som tar for seg et bestemt emne, for eksempel sportsfiske eller sminke. Slike blogger har ofte kun et formål, nemlig å tjene penger. 


Her er et eksempel på en personlig blogg

Her er et eksempel på en temablogg


Hva bør du velge? 

Dine interesser, dine ønsker og dine forutsetninger bør avgjøre hva du velger, men generelt sett er det enklere å tjene penger på en blogg som omhandler et bestemt tema. Det skyldes at slike blogger med litt innsats vil få mye relevant trafikk fra søkemotorer som Google, noe som gir betraktelig bedre inntjening per besøkende. Legg imidlertid merke til at vanligvis tar rundt et halvt år før du kan forvente å tjene penger på en slik blogg, noe som skyldes at det tar lang tid å oppnå gode rangeringer oss søkemotorene. Legg også merke til at de som virkelig lykkes med personlig blogging kan tjene veldig gode penger, men at det kun er et veldig lite mindretall som er så dyktige og heldige. 


Hvordan tjene penger som affiliate?

Hvordan tjene penger med AdSense?

Hvordan tjene penger på nett?


Et eksempel 

Vi avslutter denne artikkelen med et eksempel som viser hvordan du kan tjene penger på en temablogg, samt hvorfor dette i utgangspunktet er den beste muligheten til å tjene penger på en blogg. Per er en ivrig hobbyfisker og starter en temablogg som omhandler lakse- og ørretfiske. På bloggen deler han fiskehistorier, kommer med fisketips, samt tips om fiskeutstyr. Han skriver jevnlig artikler og arbeider for å få gode rangeringer oss Google, noe han oppnår etter noen måneder. Tone er en uerfaren fisker som skal kjøpe sin først ørretstang. Hun søker derfor etter tips og benytter søkefrasen "fiskestang til ørretfisk". Da dukker bloggen til Per opp og hun klikker seg inn på denne. Der leser hun en god og troverdig artikkel med nyttige tips og er klar til å kjøpe sin nye stang. Da er sjansen stor for at hun kjøper en stang han anbefaler (og tjener penger på), eller at hun klikker for annonsen han har for en fiskebutikk.


Nyttige tips om blogging finner du på bloggingtips.com


Her finner du forsiden med artikler om lån, sparing og inntekter

Her finner du tips om skrivejobber

Her finner du tips om kredittkort

Her finner du tips om lett tjente penger