Nyttig om å spare penger

- Tjene penger

- Låne penger

- Spare penger

- Ekstrajobber

ALT OM PENGER

Det finnes faktisk svært mange muligheter til å spare penger nesten hver eneste dag. Da tenker vi på det å spare penger gjennom å redusere kostnadene på varer og tjenester. Når det gjelder sparing i bank, fond og lignende kommer vi tilbake til det i en egen artikkel.


To sparemetoder

Når det gjelder varer og tjenester kan du spare penger på to forskjellige måter og den ene av disse er gjennom å være prisbevisst. Da tenker vi for eksempel på å finne den rimeligste strømleverandøren, samt på å kjøpe flest mulig dagligvarer på tilbud. Den andre muligheten til å spare penger er rett og slett å redusere forbruket. Det kan for eksempel være gjennom å redusere strømforbruket, gjennom å finne en rimeligere ferie, gjennom å greie seg uten så mange nye par sko, eller gjennom å redusere hvor ofte du spiser på restaurant. 


Sparing ved hjelp av pris

Det er langt i fra alle som har anledning til å bruke mye tid på alltid å finne de beste prisene, men alle kan likevel spare en god del penger på å være prisbevisste. Det er nemlig ofte bare enkle grep og endringer i innkjøpsrutiner som skal til. Et par gode tips i så måte er aldri å kjøpe dagligvarer og tobakk på bensinstasjoner, samt å være oppmerksom på gode tilbud. Videre bør dagligvarer som ikke fås på tilbud kjøpes i såkalte lavprisbutikker. I forhold til større innkjøp av møbler, hvitevarer, klær, sko og lignende er det også mye penger å spare på gode og reelle tilbud. De aller fleste varer kommer nemlig på tilbud og dersom du har mulighet til å være litt tålmodig, kan du i beste fall spare flere tusen kroner. Et sparetips i forhold til denne typen innkjøp er alltid å sammenligne priser, noe du enkelt kan gjøre gjennom internett. 


Litt om tilbud

Gode tilbud gjør det mulig å spare mye penger på alt fra dagligvarer til ny oppvaskmaskin, men legg merke til at alle tilbud ikke nødvendigvis er like gode. Det er nemlig en kjent sak at enkelt butikker setter opp enkelte priser like før en tilbudskampanje, slik at tilbudene fremstår bedre enn de egentlig er. Det kan du imidlertid ofte avsløre ved å sjekke priser på de aktuelle produktene i andre butikker. Når det gjelder tilbud på mat og dagligvarer er vanligvis disse tilbudene reelle, men her skal du passe deg for en annen ting. Butikker som kjører gode tilbudskampanjer har nemlig ofte et generelt høyt prisnivå, noe som betyr at du kun bør kjøpe tilbudsvarene i disse butikkene.


Sparing ved hjelp av forbruk

Å spare penger ved hjelp av endringer i forbruk er nok ikke like attraktivt som det å spare penger på å finne beste pris. Da tenker vi på at en reduksjon eller endring i forbruket kan være lite ønskelig og vanskelig å gjennomføre. Men, det er en meget god mulighet til å spare penger som absolutt bør vurderes, spesielt i tider hvor den personlige økonomiske situasjonen er vanskelig. Hvordan det er mulig å spare penger på denne måten, samt hvor det er enklest vil avhenge av personlige faktorer som familiesituasjon, hvordan du bor, antall biler, ferievaner, spisevaner, samt dine og deres ønsker. Vi nevner derfor bare noen eksempler på hvordan det er mulig å spare penger på forbruk, slik at du får en ide om hvilke muligheter som finnes. 


  • Det er mulig å spare en god del penger på å redusere strømforbruket, noe du finner tips om på nettstedet el-loftet.no
  • En rimeligere frisør og eller færre frisørbesøk er muligens ikke det mest ønskelige, men for mange er det en mulighet til å spare en god del penger.
  • Færre restaurantbesøk og generelt rimeligere matvaner vil kunne redusere utgiftene betydelig.
  • Du kan spare en god del penger på å bytte ut kjente merkevarer innen mat, med butikkjedenes egne merkevarer. Ofte er kvalitet og smak nesten like bra, men prisen ned mot den halve.
  • Du kan også spare gode penger på å droppe merkevarer når du kjøper klær, sko og lignende.
  • Ferie og fritid er naturligvis noe vi skal unne oss så langt det er mulig, men kanskje det er mulig å finne rimeligere alternativ som er like attraktive? Her finner du tips
  • Har familien to biler? For enkelte er det mulig å spare store penger på å bytte ut den ene bilen med sykkel eller kollektivtransport. Det passer ikke for alle og heller ikke alle steder. Men, dersom du har anledning til å bytte ut bilen med sykkel, så kan du sitte igjen med mye penger til andre formål. I tillegg er du miljøvennlig og får bedre helse. Sjekk gjerne sykletiljobben.no eller altomsykling.org
  • Du kan faktisk spare penger på et kredittkort, dersom det brukes fornuftig. Det skyldes blant annet at at du kan få fordeler som rabatter i butikker, men husk at rentene fort kan bli meget kostbare.


Hvordan tjene penger med en skrivejobb?