- Tjene penger

- Låne penger

- Spare penger

- Ekstrajobber

ALT OM PENGER

Hvordan tjene penger på å selge bilder?

Muligheten til en såkalt passiv inntekt har gjort det å tjene penger på egne bilder til en populær inntektsmulighet og nå har denne muligheten til å tjene penger blitt enda bedre. Her er litt fakta og noen tips om hvordan du kan lykkes med å tjene penger på dine bilder. Legg for øvrig merke til at du på samme måte kan tjene penger på tegninger og bilder du designer med online programvare.


Hva menes med passiv inntekt?

For å kunne tjene penger på egne bilder, er det vanlig å laste disse opp til forskjellige nettsted (fotoarkiv) som Fotolia.com, hvor potensielle kunder kan finne bildene dine og så betale for retten til å bruke disse. For hvert salg tjener du så en bestemt, men relativt liten sum. Men, du kan i teorien selge et bilde et ubegrenset antall ganger og der ligger muligheten til en passiv inntekt. Nå du først har tatt et bilde lastet det opp og gitt en god beskrivelse. Så vil du kunne tjene penger på bildet i lang tid fremover, uten å gjøre noe mer arbeid. 


Kort om fotoarkiv 

Det finnes mange store nettsteder hvor du kan laste opp bildene dine og i mangel av et bedre ord kaller vi disse for nettbaserte fotoarkiv. De fungerer slik at potensielle kunder kan søke etter bilder gjennom bruk av søkeord og søkefraser for så å få opp relevante bilder. Din mulighet til å tjene penger vil med andre ord delvis avhenge av at du legger ved gode (engelske) beskrivelser hvor du bruker populære og relevante søkeord. Videre vil dine muligheter til å tjene penger på bilder avhenge av at du velger de beste fotoarkivene/salgsstedene. Informasjon om hvordan du blir medlem, hvordan du laster opp bilder, med mer, finner du oss de forskjellige nettstedene, for eksempelher.


Et nytt og godt alternativ 

Som nevnt i innledningen, har denne muligheten til å tjene penger nå blitt enda bedre og det skyldes en ny tjeneste som hjelper deg å lykkes. Da tenker vi på nettstedetPhoto Jobs Online som har spesialisert seg på denne nisjen og som tilbyr sine medlemmer en lang rekke fordeler. Både for deg som ønsker å tjene penger på foto og for deg som ønsker å tjene penger på tegninger fremstår dette som et meget godt alternativ. Blant annet vil du der lære hvordan du kan tjene flere tusen kroner for et bilde, gjennom å selge det om og om igjen. Du får også mange nyttige tips, nødvendig opplæring, tilgang til de beste salgsarenaene, samt mye mer. 


Et nyttig tips 

Bildene du tar behøver ikke å være av fantastisk kvalitet, men de må naturligvis være salgbare. Det samme gjelder for øvrig for tegninger og lignende. Men, med dagens gode og rimelige digitale kamera, kan de aller, aller fleste ta bilder av tilfredsstillende kvalitet og det er ikke der du nødvendigvis bør bruke mest tid og krefter. Det er nemlig andre faktorer som er minst like viktige for dine muligheter til å tjene penger på bilder, for eksempel valg av motiv. Forsøk å tenke gjennom hva potensielle kunder (ofte blogger og andre nettsted) har behov for. Det kan vær bilder fra bestemte stedet eller det kan være illustrasjonsbilder av penger, kosttilskudd, frukt, med mer. Det kan være bilder av en aktivitet som sykling, eller det kan være naturbilder. 


Bildet som er benyttet under tittelen for dette nettstedet er et eksempel på et illustrasjonsfoto som er kjøpt via et online fotoarkiv. Det er en type bilder alle kan ta og i utgangspunktet kan alle tjene penger på å selge bilder.


Sjekk hvordan du kan skaffe en skrivejobb

Sjekk hvordan du kan skaffe en oversetter jobb

Sjekk hvordan du kan tjene penger på spilltesting

Sjekk hvordan du kan tjene penger på spørreundersøkelser

Sjekk hvordan du kan tjene penger på en hobby