- Tjene penger

- Låne penger

- Spare penger

- Ekstrajobber

ALT OM PENGER

Skal du søke om forbrukslån?

Det finnes stadig flere tilbydere av forbrukslån, en type lån som har sine klare fordeler og ulemper som blant annet er knyttet til fleksibilitet og renter. I denne artikkelen ser vi nærmere på dette, samt på hvordan du får innvilget denne typen lån. Du finner også litt nyttig fakta om forbrukslån.


Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån betyr at du låner penger som du fritt kan disponere slik su ønsker. Videre er dette en form for lån hvor lånesøknaden vanligvis behandles meget raskt, samt hvor det ikke stilles krav til sikkerhet. Når det gjelder lånesummen kan denne variere fra 2000 kroner og helt opp til 350 000 kroner og det finnes for eksempel aktører som har spesialisert seg på små forbrukslån. Når det gjelder nedbetalingstiden varier den vanligvis fra 6 måneder til godt over ti år, men legg merke til at lånesummen her naturlig nok vil være avgjørende. Når det gjelder avdragene er vanligvis disse et fast månedlig beløp, men det finnes også forbrukslån som fungerer mer som et kredittkort. Det betyr med andre ord at du alltid kan disponere den lånte summen og at det er en noe mer fleksibel nedbetalingsordning.


Fordelene

Den største fordelen med et forbrukslån er nok det faktum at det ikke kreves sikkerhet. Det gjør nemlig at alle som er gamle nok, som ikke har betalingsanmerkninger og som har en grei inntekt kan låne penger. Videre er det naturligvis en stor fordel at du kan bruke pengene til det du selv ønsker, som en ferie, nye møbler, generelt forbruk eller lignende. Ellers er det mange som setter pris på muligheten til å låne penger raskt, noe som i enkelt situasjoner kan være viktig. 


Ulempene

Den store ulempen med å låne penger er enkelt og greit at du må betale tilbake mer penger enn det du lånte. Det er da selvfølgelig rentekostnadene vi først og fremst tenker på og for et forbrukslån kan disse være forholdsvis høye. Vi kan gjerne si at høyere effektiv rente er prisen du betaler for å slippe krav om sikkerhet. Med andre ord sikrer bankene seg mot tap gjennom å kreve høyere rente. Legg i denne sammenheng merke til at rentene ved forbrukslån kan varier mye og at mange låntilbydere operer med individuelle renter. Dersom du har god økonomi kan du med andre ord oppnå en gunstig rente og det er i skrivende stund mulig å ta opp forbrukslån med en rente ned mot 7 prosent. 


Hvordan skaffe et lån?

Ved hjelp av internett kan du søke om forbrukslån i løpet av få minutter og ofte vil du få svar innen kort tid. Benytt linken ovenfor for å få tilgang til søknadsskjema for forskjellige forbrukslån. Det finnes imidlertid ingen garanti for å få innvilget et lån. Alle lånesøknader blir nemlig nøye vurdert og det er da først og fremst din betalingsevne som sjekkes. Din inntekt, eventuell annen gjelde og eventuelle betalingsanmerkninger der det som først og fremst legges til grunn og tillegg er det vanlig at det kreves en minimumsalder på 18-25 år. NB: Legg merke til at mange søknader om forbrukslån behandles automatisk og at det benyttes til dels gamle opplysninger. Dersom du får avslag på din søknad kan det med andre ord hjelpe å klage, spesielt dersom du innen det siste året har fått bedre inntekt eller har blitt kvitt annen gjeld. 


Før du skal søke om forbrukslån

Før du eventuelt skal søke om forbrukslån bør du også på egenhånd vurdere betalingsevnen din. Har du virkelig råd til å betale de månedlige avdragene? Videre bør du vurdere om formålet er verdt rentekostnadene. Er de nye møblene verdt de ekstra kostnadene, eller er det bedre å vente til du har spart opp pengene? Ellers bør du vurdere å skaffe deg en medlåntaker dersom det er mulig. Det vil øke muligheten til å få godkjent søknaden, men først og fremst vil det gi muligheten til å oppnå en lavere rente og dermed kan du spare en god del penger. Til slutt nevner vi at du bør sjekke flere tilbydere av forbrukslån slik at du får best mulig betingelser, samt at det er den effektive renten du bør bruke til å sammenligne disse. Effektiv rente kan du lese om i artikkelen Låne Penger og her finner du omtaler av kredittkort. Her kan du lese hva finansportalen skrive om smålån.


Sjekk hvordan du kan tjene penger med en skrivejobb

Sjekk våre tips om Kredittkort