ALT OM PENGER

Hva skal til for å lykkes på Facebook?

- Tjene penger

- Låne penger

- Spare penger

- Ekstrajobber

Dersom du skulle lykkes på sosiale medier kan det resultere i stor økonomisk gevinst og facebook er intet unntak i så måte. Den enorme brukermassen betyr at potensialet er veldig stort og fordi sosiale medier fremdeles er forholdsvis nytt finnes det gode muligheter til suksess. Konkurransen blir imidlertid tøffere for hver dag som går og du må regne med å legge ned en god del innsats, uansett hvordan du skal forsøke å tjene penger.


Flere inntektsmuligheter

Det finnes en rekke inntektsmuligheter som direkte eller indirekte er knyttet til facebook og det først du bør gjøre er å finne ut hva du skal satse på. Videre bør du lære deg det aller meste om facebook, samt om den eller du metodene du skal benytte for å tjene penger. Noen av inntektsmulighetene som finnes er affiliatemarkedsføring, samt salg og promotering av egne produkter. Videre kan du benytte facebook til å bygge opp epostlister for markedsføring på den måten, du kan benytte facebook til kundekontakt og du kan arbeide for andre. Sistnevnte vil for eksempel si at du skaffer deg en jobb for et markedsføringsfirma som satser på sosiale medier, at du starter for deg selv, eller at du går for denne muligheten.


Nyttige tips

Troverdighet er viktig dersom du skal kunne tjene penger på din egen facebook-profil, sannsynligvis også det aller viktigste. Det er noe du bør ha i bakhodet fra dag en og som du aldri bør glemme. Det tar nemlig bare et øyeblikk å miste all troverdighet som du har brukt måneder og år på å bygge opp. Vær alltid ærlig, ikke selg eller promoter dårlige produkter og forsøke å etablere deg som en ekspert innen din nisje. Nedenfor finner du noen flere tips om hva som er viktig dersom du skal lykkes på facebook. Det gjør du også på denne siden.


  • Forsøk å ha en klar intensjon bak det du poster. Skal du underholde? Skal du selge noe? Skal du skaffe oppmerksomhet? Skal du skaffe nye vennerHold deg til din nisje. Dersom du skal selge og/eller markedsføre skjønnhetsprodukter bør du i størst mulig grad holde deg til dette og til relevante emner. Det er det de fleste av dine venner vil forvente og også ønske.
  • Forsøk å bli medlem i grupper hvor det finnes potensielle kunder. Svar så på flest mulig spørsmål hvor det kan være naturlig å nevne dine produkter. Link til salgssidene dine dersom det er naturlig, men ikke overdriv.
  • Lær deg mest mulig om annonsering på facebook.
  • Start gjerne grupper innen den nisjen du har spesialisert deg på.
  • Promoter facebook-profilen din der det er mulig, vel å merke uten og spamme. Din egne blogg, andre sosiale medier, diskusjonsforum, med mer kan benyttes.
  • Bruk litt tid på profilen og sørg for at denne fremstår profesjonell og troverdig. Sørg for at den fremstår relevant i forhold til nisjen du har valgt.


Les om inntekter fra e-bøker

Les om oversetter jobber

Les om betalte markedsundersøkelser

Les om ekstrajobber