- Tjene penger

- Låne penger

- Spare penger

- Ekstrajobber

ALT OM PENGER

Jakter du en ekstrajobb?

Er du på jakt etter en ekstrajobb? Mulighetene er mange og de aller fleste bør kunne finne en ekstrajobb som de kan trives sånn noenlunde med. Hvor kan du finne ekstrajobber? Hvordan bør du søke? Hvilke jobbmuligheter finnes? Det er noen av spørsmålene vi etter beste evne forsøker å besvare i denne artikkelen. 


Om jobbmulighetene 

Det er mulig å skaffe seg en deltidsstilling innen de fleste yrker, men i denne artikkelserien fokuserer vi på ekstrajobber som de aller fleste kan skaffe seg. Det vil med andre ord si ekstrajobber som ikke stiller for store krav til utdanning og erfaring. Barnepass, avisbud, vekter, tilsynsvakt, butikkmedarbeider, servicemedarbeider, vikar i posten, samt en ekstrajobb som renholder er eksempler på stillinger som passer for mange av oss og vi kommer tilbake med informasjon om disse mulighetene til å tjene ekstra penger. (Se nederst på denne siden for artikler med informasjon om forskjellige ekstrajobber).


Ekstrajobb online? 

Gjennom internett har det de siste årene dukker opp en rekke muligheter til å sikre seg en god ekstra inntekt, noe stadig flere får øynene opp for. Dersom du setter pris på friheten denne typen jobbmuligheter medfører og dersom du trives med å arbeide på egenhånd, så kan med andre ord en online ekstrajobb være midt i blinken for deg. En annen fordel med denne typen arbeid er at du i stor grad selv bestemmer hvor mye du skal arbeide og dermed også hvor mye penger du tjener. I menyen finner du omtaler av en rekke muligheter til å tjene ekstra penger ved hjelp av internett. Her er noen gode online jobbmuligheter som passer for de aller fleste. 


Tjen penger med en skrivejobb

Tjen penger med data entry jobs

Ekstajobb som spilltester


Bruk internett til å finne arbeid 

Muligheter til å tjene penger på internett finner du først og fremst på nettsteder som dette og internett kan i aller høyeste grad også brukes for å finne mer tradisjonelle ekstrajobber. Finn.no og Nav.no er da to gode steder å begynne og i tillegg bør du sjekke aktuelle aviser. Husk også å sjekke nettstedene til bedrifter du kan tenke deg å jobbe for, der kan du nemlig finne mye nyttig informasjon om muligheter til å arbeide for bedriften. Her finner du en oversikt med nettsteder og metoder som lar deg tjene ekstra penger på nett.


Andre muligheter

Internett er et enkelt og naturlig utgangspunkt for jobbleting, men det finnes også en rekke andre steder hvor du kan finne ekstrajobben som passer for deg. Da tenker vi for eksempel på lokalaviser, bygdeblad, bydelsaviser og lignende, samt på lokale oppslagstavler og lignende. En annen god mulighet til å skaffe seg ekstrajobb er gjennom familie, venner og bekjent. Faktisk er det svært mange som sikrer seg en slik jobb gjennom sine kontakter og du bør derfor la alle i din omgangskrets få vite at du letter etter denne typen stilling. Ellers kan det svare seg å oppsøke potensielle arbeidsgivere som finne i lokalmiljøet og det kan være alt fra den lokale butikken eller bensinstasjonen til den barnehagen i nabolaget. 


Nyttige ressurser 

Det finnes en rekke nettsteder som kan hjelpe deg som ønsker en ekstrajobb, blant annet gjennom å tilby nyttig informasjon, gode tips, jobboversikter, jobbformidling, registrering av CV, med mer. I tillegg kan det svare seg å sjekk mulighetene som tilbys via bemannings- og rekrutteringsbyråer. Når det gjelder mulighetene til å tjene penger online, så finner du som nevnt en god del tips her på Alt om Penger. I tillegg anbefales dette nettstedet, hvor du blant annet finner tips om muligheter til en ekstrajobb hvor du skal teste videospill. Nedenfor finner du en del nyttige ressurser i jakten på å tjene ekstra penger. Her finner du et nettbasert mulighet.


Manpower - Her finner du en god del ledige vikarstillinger

Adecco - Her finner du også ledige vikarstillinger

Jobbsafari - Oversikt med lediger stillinger annonsert på internett

Dine Penger - Om dine rettigheter som deltidsansatt  


Her finner du våre tips om jobbsøknad og CV

Her finner du våre tips om valg av deltidsjobb, med mer 

Her finner du våre tips om deltidsjobb som avisbud

Her finner du våre tips om deltidsjobb innen barnepass

Her finner du våre tips om valutahandel