- Tjene penger

- Låne penger

- Spare penger

- Ekstrajobber

ALT OM PENGER

Du kan skaffe en ekstrajobb som barnepasser

Barnepass er en god mulighet til å tjene ekstra penger og det finnes flere mulige ekstrajobber knyttet til ansvar og omsorg for barn. En ekstrajobb som barnevakt, som støttekontakt, i barnehage eller skolefritidsordning, som dagmamma. Mulighetene er som nevnt mange og barnepass kan både være en lærerik og svært givende ekstrajobb.


Hva passer for deg?

De mange mulighetene til å tjene penger på barnepass betyr at de aller fleste kan finne en jobb som passer. Studenter og skoleelever kan for eksempel arbeide som barnevakt på kveldstid og i helger, mens du som har litt mer fleksible dager kan skaffe en ekstrajobb i barnehage. Videre har de aller fleste muligheter til å tjene litt ekstra penger som barnehagevikar i sommerferien. Tenk gjennom din hverdag og finn ut hvilken form for barnepass du har tid til.


Kvalifikasjoner

I utgangspunktet behøver du ingen formelle kvalifikasjoner for å skaffe en ekstrajobb innen barnepass, men de personlige egenskapene er svært så viktige. Ærlighet og pålitelighet, evnen til å kommunisere med barn og foreldre, empati, tålmodighet og ansvarsbevissthet er viktige egenskaper. Eller bør du naturligvis trives med barna, du bør være innstilt på utedager i litt surt vær og du bør være innstilt på mye lek og deltakelse i andre aktiviteter.


Arbeidsoppgaver

Hvilken type ekstrajobb du skaffer deg vil avgjøre arbeidsoppgavene dine, men uansett hva du ender opp med så er omsorg for og samvær med barn det sentrale. Alderen på barna du passer vil for øvrig også påvirke arbeidsoppgavene Bleieskift, matlaging, rydding, lek og aktiviteter med barna, høytlesing, trøst og omsorg og eksempler på vanlige arbeidsoppgaver og i tillegg er det alltid viktig å skape et trygt miljø, spesielt for små barn.


Hvordan komme i gang?

Erfaring fra barnehage eller en annen form for barnepass er en fordel, men du kan absolutt skaffe deg en ekstrajobb som dette også uten denne erfaringen. Hvordan du bør gå frem for å skaffe jobb avhenger også av hvilken ekstrajobb du kjenner og en jobb som barnevakt formidles for eksempel gjerne gjennom venner og kjente. Naboer, familie, samt lokale medier og oppslagstavler er steder hvor du kan finne en jobb som barnevakt. Stillingsannonser i aviser og på nett og direkte kontakt gir gode muligheter til en ekstrajobb i barnehage. Her er noen nyttige linker for deg som ønsker å tjene penger på barnepass.


Oslo Barnevaktformidling

Rubrikkannonser om barnepass

Barnepasseren.no

Stavanger Barnevaktbyrå

Barnevakthjelpen Trondheim


Mer om ekstrajobber

Hvordan finne en ekstrajobb?

Nyttig om jobbsøknad og ekstrajobber

Nyttig om ekstrajobb som tilsynsvakt

Nyttig om ekstrajobb som avisbud