- Tjene penger

- Låne penger

- Spare penger

- Ekstrajobber

ALT OM PENGER

Ekstrajobb i butikk, bensinstasjon eller noe lignende

En ekstrajobb i butikk, på en bensinstasjon, i et gatekjøkken eller lignende er noe som har hjulpet svært mange til å tjene ekstra penger og de aller fleste steder er det mulig å skaffe seg en deltidsjobb av denne typen. Det kan også være mulig å sikre seg en attraktiv ekstrajobb hvor du får benyttet dine kunnskaper og interesser.


Hva passer for deg?

Nå er det for all del ikke slik at du kan velge og vrake i ekstrajobber av denne typen, men likevel bør du tenke gjennom hva du ønsker, hva du kan tenke deg og hva som absolutt ikke passer for deg. Er du i en situasjon hvor du har et sterkt behov for å tjene ekstra penger, så kan du naturligvis ikke være kresen, men hvis du hår råd til å vente litt kan det svare seg å gå etter drømmejobben. Et godt tips er å tenke gjennom hvordan du kan bruke dine interesser og kunnskaper til å skaffe en ekstrajobb i butikk eller noe lignende. Dersom du for eksempel trener aktivt og har mye kunnskap om trening og/eller spesielle idretter/aktiviteter, så kan det absolutt være mulig å skaffe seg en deltidsjobb i en sportsbutikk. 


Litt om kvalifikasjoner

Kravene til kvalifikasjoner vil naturlig nok varier noe, men det finnes en del personlige egenskaper som gjelder for alle ekstrajobber av denne typen. Evnen til å yte service og til å være positiv også i stressende situasjoner er en slik egenskap som er meget viktig. Vil du gå tilbake til den matbutikken hvor de ansatte i alltid framstår sure og lite imøtekommende? Ellers er det svært viktig at du er pålitelig både i forhold til arbeidstid (punktlighet) og det ansvaret du eventuelt får for penger og økonomi (ærlighet). Andre ting som kan være viktig for å skaffe denne typen ekstrajobb er fleksibilitet i forhold til arbeidstid, samt kunnskap om de produktene og nisjene som den aktuelle butikken satser på. Formelle kvalifikasjoner stilles det for øvrig sjeldent krav til når det gjelder ekstrajobber av denne typen, med unntak av språkkunnskaper. 


Litt om arbeidsoppgaver

Også arbeidsoppgavene vil variere ut i fra hvor du skaffer deg en ekstrajobb og i en butikk kan for eksempel det å sitte i kassen være din arbeidsoppgave. I en mindre butikk kan du også få ansvar for åpning og/eller stenging, samt ansvar for dagsoppgjør. Videre kan du arbeide med lager og vareplassering, kundeservice, med mer. På et spisested kan en ekstrajobb innebære ting som oppvask, servering, matlaging, å ta imot bestillinger, å kjøre ut take away, med mer.


Hvordan komme i gang?

Lokale aviser med stillingsannonser er et godt utgangspunkt for deg som ønsker å tjene ekstra penger med en jobb i butikk eller lignende. Et annet godt utgangspunkt er du allerede inne på, nemlig internett. Sjekk kjente jobbsider som NAV og Finn.no, samt relevante lokale nettstedet. Videre bør du sjekke vikarbyråer, samt nettsidene til butikkjeder som holder til i nærheten av deg. Ellers er også det direkte å oppsøke potensielle arbeidsplasser et godt tips også for denne typen ekstrajobb.


Her er noen nyttige linker for deg som ønsker ekstrajobb i butikk, på et spisested, eller noe lignende.


NAV - Ledige stillinger

Finn.no - Oversikt deltidsjobber

Manpower - Ledige stillinger

XXL - Ledige stillinger

Dolly Dimples - Ledige stillinger

Bunnpris - Ledige stillinger

Jobb hjemme - Ekstrajobb som spilltester


Nyttige tips om å finne deltidsjobb

Nyttige tips om jobbsøknaden

Nyttige tips om ekstrajobb som vekter eller tilsynsvakt

Nyttige tips om ekstrajobb med barnepass

Nyttige tips om ekstrajobb som avisbud