• Les om inntekter fra hobbyer
  • Les om AdSense
  • Les om blogging
  • Les om affiliate inntekter
  • Les om inntekter fra Facebook
  • Les om inntekter fra Twitter

Du kan tjene penger på ebøker

Det finnes to forskjellige muligheter til å tjene penger på ebøker og en av disse er naturlig nok å skrive en ebok. Den andre muligheten er å markedsføre/selge ebøker på vegne av andre og så motta provisjon pr salg. Her er noen tips og litt informasjon om disse to online inntektsmulighetene.


Tjen penger på markedsføring av ebøker

Dersom du har en blogg eller annen potensiell salgskanal kan du forholdsvis enkelt tjene penger på å markedsføre andre sine ebøker. Du legger enkelt og greit ut annonser for ebøker og så vil du motta en provisjon for hvert salg du genererer. Det vil si at hver gang noen klikker på en av dine annonser og så kjøper en bok, så vil du tjene penger. Hvor mye penger avhenger både av prisen på boka, samt av hvor stor provisjon du får. Provisjonen varierer nemlig mye og kan ligge på alt fra 5 – 75 prosent.


Hvordan komme i gang?

Det finnes mange affiliate-nettverk som tilbyr deg å promotere ebøker og andre produkter mot provisjonsbetaling. Noen av disse er norske og tilbyr deg å promotere bøker for tradisjonelle bokbutikker, mens noen er internasjonale og tilbyr deg å promotere en lang rekke ebøker som vanligvis er av typen guider. Tradetracker er et norsk nettverk som lar deg promotere bøker fra Haugen Bok hvor du får en provisjon på 9 prosent. Clickbank er et internasjonalt nettverk hvor du kan promotere enkeltbøker for en provisjon på opptil 75 prosent. Et eksempel er denne engelskspråklige guiden til jobbintervjuer som koster 37 dollar og som i skrivende stund gir en provisjon på drøyt 60 prosent. 


Noen tips

Velg fortrinnsvis bøker som er relevante for din markedsføringskanal. Dersom du blogger om trening og helse så er det bedre å promotere ebøker med sunne matoppskrifter enn å promotere ebøker med tips om håndarbeid. Tenk på hva dine lesere vil være interessert i å kjøpe. Husk ellers at det også finnes andre annonser som kan generere større inntekter. Dersom du har en annonse for ebøker som du ikke tjener særlig med penger på, kan annonseplassen med fordel benyttes til å reklamere for noen annet.


Tjen penger på å skrive ebøker

Det å skrive en ebok er naturligvis en langt mer krevende måte å tjene penger på. Samtidig er inntektspotensialet stort og arbeidet vil mest sannsynlig både være lærerikt og spennende. Når det gjelder selve prosessen med å lage bøker, finner du tips om det på nettstedet bookbaby.com hvor du for øvrig også finner tips om selve skrivingen. Det finnes også mange andre nettstedet med nyttig informasjon og mange gode tips og disse finner du enkelt på Google. Søk på fraser som «how to make an ebook» og lignende.


Skriv om noe du kan

Det å skrive en ebok kan virke noe skremmende og som nevnt er dette en krevende oppgave. Men, det er ikke slik at du nødvendigvis må skrive en kriminalroman, en barnebok eller annen skjønnlitteratur. Hva med å skrive en guide om noe du er flink til? For de fleste vil det være en god del mindre krevende og med gode muligheter til å tjene penger. En fiskeguide med fokus på ørretfiske, en ebok med tips om akryl- og oljemaling, en ebok med reisetips, en ebok med treningstips, en samling med matoppskrifter innen en bestemt nisje, med mer. Mulighetene er mange og bare fantasien (og loven) setter grenser for innholdet.


Markedsføring

Dersom du skal kunne tjene penger på å skrive ebøker er markedsføringen viktig. Det hjelper nemlig lite å skrive en flott guide med tips om sykling og vedlikehold av sykler dersom ingen kjenner til den. Du bør derfor legge ned en god del arbeid i markedsføring og ikke minst i planleggingen av denne. Noen tips er å selge din ebok gjennom affiliate-nettverk som nevnt ovenfor, å bruke en blogg til promoteringen, samt å bruke sosiale medier så mye og så godt som mulig. Her finner du tips om promotering av ebøker

- Tjene penger

- Låne penger

- Spare penger

- Ekstrajobber

ALT OM PENGER