- Tjene penger

- Låne penger

- Spare penger

- Ekstrajobber

ALT OM PENGER

Du kan bli avisbud eller selge aviser

Selv om mye har forandret seg, så er det fremdeles mulig å tjene greit med penger som avisbud. Enten kan du levere aviser som et tradisjonelt avisbud, eller du kan gå fra før til dør og selge aviser. Her er litt informasjon om denne muligheten til deltidsjobb. 


Tradisjonelt avisbud 

Det er som nevnt fremdeles mulig å tjene penger som avisbud og faktisk kan du tjene en god del penger, dersom du er klar for litt ubekvemme arbeidstider og en god del arbeid. Stadig flere aviser skal nemlig leveres tidlig på morgen, noe som betyr at du kan komme deg gjennom en god del avisruter om natta. Samtidig kan det medføre at skoleungdom og andre som tidligere kunne gå med aviser tidlig på ettermiddagen ikke lenger kan benytte seg av denne muligheten til ekstrajobb. Men, det avhenger av når avisen skal leveres der du bor. Bosted er for øvrig avgjørende for muligheten til denne typen ekstrajobb og det er naturligvis stor forskjell på å bo i Stavanger eller Bergen med to forholdsvis store aviser, sett i forhold til å bo på et lite sted med få innbyggere og store avstander.


Her finner du tips om deltidsjobber som tilsynsvakt

Her finner du tips om det å skaffe ekstrajobber

Her finner du tips om jobbsøknaden


Arbeidsoppgaver 

Som tradisjonelt avisbud skal du enkelt og greit levere avisen til de som abonnerer på denne, innen et bestemt tidspunkt. Videre er det slik at du får tildelt en bestemt rute (et område), noe som betyr at du raskt vil lære deg hvem som skal ha avis. Du kan også ha flere ruter og dermed tjene mer penger. Stort mer er det ikke å si om arbeidet til et avisbud og det kreves ingen formelle kvalifikasjoner for å kunne inneha en slik deltidsjobb. Men, personlige egenskaper er viktig og i tillegg kan det stilles krav i forhold til alder og tilgang til kjøretøy, spesielt når det gjelder avisruter som skal gjennomføres på natten. Når det gjelder personlige egenskaper så er pålitelighet og punktlighet viktig. Videre bør du har fysiske forutsetninger for å kunne være avisbud, samt være innstilt på å være ute i alt slags vær. 


Kom i gang 

Hvordan du kan skaffe deg en ekstrajobb som avisbud vil variere fra sted til sted og du bør derfor begynne med å kontakte aktuelle aviser i ditt nærområde. Videre kan det svare seg å ta en prat med noen som er avisbud i nærheten av der du bor. Her er linker til noe av de største avisene og deres informasjon om mulighetene til å tjene penger som avisbud.


Stavanger Aftenblad Distribusjon (Distribuerer flere aviser)

Bergens Tidende (Distribuerer flere aviser)

Adresseavisen (Adressa)

Aftenposten Distribusjon


Selg aviser 

Denne muligheten til å tjene penger har et noe begrenset inntekts potensiale, men det betyr ikke at dette nødvendigvis er en dårlig jobb. Det betyr imidlertid at dette i utgangspunktet er en ekstrajobb som passer best for forholdsvis unge personer som ønsker å tjene penger på egenhånd. Når det gjelder selve arbeidet, så er det for de aller fleste salg av VG eller Dagbladet som er aktuelt og det er først og fremst snakk om å arbeide på lørdager (Dagbladet) og søndager (VG og Dagbladet). Da går du rett og slett fra dør til dør og selger aviser og litt høflighet kommer derfor godt med. Legg ellers merke til at denne muligheten til deltidsjobb i skrivende stund er åpen for alle som har fylt 13 år. Legg også mer til at du i skrivende stund får 6-7 kroner for hver avis du selger. (VG og Dagbladet).


Les mer om mulighetene til å selge VG 

Les mer om mulighetene til selge Dagbladet

Sjekk hvordan du kan tjene penger som oversetter

Sjekk et nettsted som tilbyr gode inntektsmuligheter